Loader Image
  • Project
    Covent Gardens

    Project Balthazar, Covent Garden Award winning restaurateur Keith McNally had a vision to recreate his successful New York restaurant in Central London, so design and location were as important as the food. The chosen location was the site of the…

  • Project
    Covent Gardens

    Project Balthazar, Covent Garden

    Award winning restaurateur Keith McNally had a vision to recreate his successful New York restaurant in Central London, so design and location were as important as the food. The chosen location was the site of the old British Transport Museum in the infamous Covent Garden, built in 1871 to house a flower market. The original steel windows had been removed and inferior aluminium windows where installed in 2007, but these did not last or bode with the true architectural style of the building, so the Balthazar design team instructed Lightfoot Windows to reinstall replicate original steel windows. Following the initial installation on the lower ground floor, a further contract was issued to Lightfoot Windows to fit arched head windows on the 1st floor. The final visual effect reflects the stunning overall ambience and the sumptuous dining experience that Balthazar offers.

    -W20 steel section
    -Sadip 10.4mm acoustic glass
    -Fitted into existing stone work

    More Images

    Balthazar semi (4)
    balthazar (20)
    balthazar (1)
    Copyright 2014. Lightfoot Windows.